Wednesday, March 31, 2010

PAUL KONDASE 110. SÜNNIAASTAPÄEV
Igal klassil oli ülesanne enne Paul Kondase sünnipäeva teha pilt teemal "Meie klass ja Kondas". Nii me siis läksimegi 18. märtsil Kondase parki tema ausamba juurde. Kuna lumi oli sel talvel eriti paks, siis kartsime, et kuidas me läbi sügava lume küll sinna pääseme. Õnneks olid teised klassid juba seal käinud ja raja ette teinud. Selline kukkus meie pilt välja.

Päev enne P. Kondase sünnipäeva 3o. märtsil toimus Kultuurimajas "Kondase tund".

Huvijuht Marge tutvustas õpilastele Paul Kondast.

Alates 1925. aastast asus P. Kondas tööle Suure-Jaani 6-klassilisse algkooli õpetaja kohale, hiljem töötas samas koolis juhatajana kuni 1941. aastani. Kommunistlik võim keelas tal õpetamise Suure-Jaanis aga mitte mujal ning ta suundus Viljandisse.
Tollased õpilased meenutavad teda kui sõbralikku õpetajat, kellele meeldis peale tunde samuti õpilastega tegeleda.

Ka oli kohale kutsutud Kondase keskusest Mari Vallikivi ja kohalik vallaelanik Tõnu Kukk.

ILUS KÄEKIRI JA ILUSAD VIHIKUD


III VEERANDI VIIMANE PÄEV (19.03.2010)
Tänukirjad emakeelepäeva raames läbiviidud viktoriini parimad. III koht läks jagamisele Madli ja Kelly vahel. II koht Iiris ja I koht Heilika.
Emakeelepäeva viktoriinis olid ntks järgmised teemad: tähestik, häälikud, vanasõnade lõpetamine, E. Raua loomingu tundmine, paari lõigu põhjal teose ära tundmine.

Sellel pildil on need tüdrukud, kelle käekiri on eeskujulikult ilus - nii arvasid algklasside õpetajad.
24.VEEBRUAR - EESTI VABARIIGI 92. SÜNNIPÄEV
Kirjutasime luuletusi eriti püüdlikult ja ilusti.


Ka meisterdasime Pika Hermani torni.


VASTLAPÄEV 16. VEEBRUAR
Meie esimene ühine vastlapäev toimus Olustvere mõisakompleksis. Hommikul kell 8 olime juba Olustveres. Kõigepealt sõitsime reega. Seejärel läksime talli ja karjamaale hobuseid vaatama. Käisime samuti muuseumis, kus on üle 2000 väikese puuhobuse.
Kahjuks lasi hobune end oodata ja meil hakkas külm, õnneks eestvedajad tegid meiega sporti.



Üks eestvedaja oli Suure-Jaani kooli endine õpilane, Mari-Liis Toobal (rohelise jopega), kes nüüd õpib Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis turismikorraldust.

Ja lõpusk tuleb ka hobune.